Alles over Poepsel

Over het Boek

Poepsel cover

Dit boek gaat over poep. Wat zei ik nu “POEP“??!!

Ja dat lees je goed, dit verhaal gaat over de intens verdrietige drol Poepsel, die zoveel zelfmedelijden heeft dat je denkt ‘dit komt nooit meer goed’. Maar dan krijgt hij bezoek van een Poepvlieg die ook nog eens een fee is. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ze ontmoeten onder andere de dikke drol Desireed en Spat Spetterpoep. Ga er maar eens goed voor zitten en ga met Poepsel mee op avontuur!

Het is niet met zekerheid te zeggen of dit nou een vies of een hilarisch boek is, maar de schrijfster heeft besloten dat het een beetje van allebei is. Het werk vooral op de lachspieren. De tekst zit vol woordgrapjes en grappige gebeurtenissen. Vooral de namen van de andere drollen in het verhaal zijn erg fantasierijk.  Door de humor en het onderwerp zal dit boek kinderen zeker aanspreken en wegens de wijze les zal het verhaal ook de goedkeuring van ouders kunnen wegdragen.

 

Over Poepsel

Poepsel is een triest uitziende drol. Hij is uitgedroogd, verschrompeld, heeft geen wenkbrauwen meer, hij heeft een bril en zijn neusje is lichtelijk afgebrokkeld waardoor zijn bril scheef zit. Poepsel heeft heeeeeeel veeeeeel zelfmedelijden.

poepsel alleen

Over de Schrijfster

Wie is ze;

Dominique Denkers is getrouwd en moeder van twee kinderen. Van jongs af aan stroomt ze over van fantasie. Ze leest haar kinderen vaak voor, maar liever nog bedenkt ze de verhaaltjes zelf. Door haar dramatische manier van verhalen vertellen, zorgt ze er vaak voor, dat kinderen soms zelfs gaan geloven dat iets onmogelijks ..misschien toch mogelijk is. Met haar manier van verhalen schrijven, zorgt ze ervoor dat elk onderwerp een toefje slagroom krijgt.

Dominique Denkers Schrijfster Poepsel

Dominique vertelt zelf;

Op het moment dat ik dit stukje over mezelf schrijf ben ik precies 38 jaar, 5 maanden en 21 dagen oud. Dat zijn 14.053 dagen, ofwel 337.283 uren, oftewel 20.237.006 minuten, danwel 1.214.220.376 seconden. Als dat niet Cool is weet ik het ook niet meer. Van jongs af aan stroom ik over van fantasie en ben ik dol op verhalen die overlopen van humor. Voor mijn 2 kinderen lees ik graag voor en soms bel ik nichtjes of neefjes, of wie er maar wil luisteren, op om voor te lezen. Als ik alleen ben, pak ik graag mijn laptop om alles op te schrijven wat er in mijn hoofd komt. Schrijven is echt mijn passie.

Over de Illustrator

Tijdens mijn leven heb ik veel gereisd en de wereld aanschouwd. Gelijk met mijn deelnemerschap is er een zoektocht ontstaan naar de invulling van mijn bestaan. Ik wil mijn onderscheidende vermogen inzetten voor het welzijn van anderen. Naast mijn actieve levensstijl is er een rustige, creatieve kant in mij die ook gevoed dient te worden. Deze honger weet ik te stillen door mijn creativiteit te ontwikkelen.

Samsun pictures 1592

 

Ton Mes is behalve illustrator ook auteur van het educatieve boek  Opvoeden in eigenwaarde – Worden wie je bent!

Over de Lezers

Dit boek is erg ongewoon, het is zo ongewoon dat je het niet in een hokje kunt stoppen. Het is niet alleen maar voor Peuter, Kleuter, Tiener, Puber, Jong, Oud. Het is net als elk mens uniek. Het is geschreven voor jong en oud.

Het verhaal is voor de jonge kinderen erg grappig, het zorgt ervoor dat de taboe die rondom poep heerst op jonge leeftijd kan worden aangekaart. Het is een luchtige maar vooral grappige manier om over poep te praten.

Om alle leeftijden te stimuleren om er over te praten is het boek kleurrijk en staat het vol leuke woordgrapjes die misschien jongeren en volwassenen beter zullen begrijpen dan jongere kinderen. Dat maakt het een grappig voorlees boek.

Er staan genoeg moeilijk woorden in om ook nog een uitdaging te blijven voor kinderen van groep 5 tot 8. Pas als je alle moeilijke woorden foutloos weet te lezen, ben je te oud voor de leesuitdaging. Maar je bent natuurlijk nooit oud genoeg om voor te lezen voor je jongere broertje(s), zusje(s).

Ouders, opa’s en oma’s, opgepast want ook jullie zullen tijdens het lezen geconfronteerd worden met vreemde emoties ……want wat je ook van poep vindt “het is altijd spraakmakend”.

Kortom, je bent pas te oud voor dit boek als je alle moeilijke woorden kent, als je geen humor hebt, of als je poep niet meer grappig, vies, gek of raar vindt

Wil je zeker weten of dit boek wat voor jouw is …….maak dan even de online 3 minuten Poepseltest.

 

Over Poep gesproken

Wist je dat heel veel mensen het niet graag over poep hebben?

Toch is het heel erg belangrijk dat we dit onderwerp bespreken, het is namelijk belangrijk voor jong en oud.

Als je meer wil weten over poep, nodigen we je uit een kijkje te nemen op deze website. Er staat heel veel extra info op. Je kunt ook kijken op de website van de Maag Lever Darm Stichting zij hebben daar nog veel meer informatie voor je verzameld.

Print Friendly